"Milé děti, chtěl bych vám vyprávět příběh o člověku, který se nenarodil, nýbrž stále žije."
Kdysi dávno jsem se toulal po světě Britainském, prohlížel si krásné domy, slečny a vše kolem nich, když v tom slyším ránu jako z děla a protože jsem velmy zvědaví, už od mala, běžel jsem se podivat co se děje. Doběhl jsem za roh, odkud zvuk vycházel, ale zde nebyl žádný boj, ani si tu děti nehráli, ležel tu pouze jeden člověk. Přistoupil sem blíž, abych se ho zeptal, je-li vše v pořádku. Říkám mu: "Halo, pane, stalo se Vám něco?", vypadal velice zmatený a jen ztěží vykoktal něco ve smyslu... "kde, kde to jsem?" a v tu chvíli mi to došlo, on, on je ten další, další po nás všech, kteří přišli z neznámého světa do tohoto.
Neváhal jsem ani chviličku a vzal jsem ho na náměstí, kde byli na osmi pilířích kolem dokola, vytesáni ti nejstatečnější z nás, od silných válečníků, až po toho nejmenšího kouzelníka. Otočil jsem se k němu a povídám... "Podívej se pořádně, všechny si podrobně prohlédni a po tom mi řekni, ve kterém si se nejvíce vzhlédl." On jen přikývl a dal se do chůze. Obešel celé náměstí snad 5x dokola, než se konečně u jednoho zastavil. Přišel jsem k němu a štastný z jeho volby, jsem se ho chopil, že ho doprovodím ke stejným jako je on, do jeho nového domova, nahoře v Trinsiku.
Šli jsme pár dní a pár nocí, beze slova, možná i bez myšlenek, než jsme konečně došli k západní bráně města Trinsik, ještě než sme do ní vkročili, upozornil jsem ho na velké množství zlodějíčků zde, kteří se snaží přivydělat si nejen kolem trhu, ale i po celém městě. Za necelých pár minut se před námi tyčila ohromná budova, byl z ní slyšet řinkot mečů a občas nějaký ten záblesk od nepovedeného kouzla, byl z toho tak nadšený, že zrychlil tempo chůze, aby byl vevnitř co nejrychleji. Už už se sápal po dvěřích, když ho za ruku chytil vysoký starší muž a ztrhl zpátky. Oba dva na sebe koukali a po chvilce muž promluvil... "Ano, toto je správné místo pro tebe, vítej zde a rač vstoupit dovnitř. A vitej zde i ty, můj starý příteli." Pousmál se a podíval se na mne, úsměv jsem mu opětoval a jen stručně jsem ho poprosil, aby se o něj staral co nejlépe, že se za několik měsíců přídu opět podívat, po tom jsem se otočil a odešel zpátky domů.
Čas plynul a plynul, doma už jsem se začínal nudit a tak mě napadlo, že bych se mohl jít podívat za tím mladíkem, kterého jsem jednoho dne oběvil. Přicházel sem opět k té staré známe budově, kde i já jsem ztrávil mládí, najednou se dveře rozrazili, ven vyběhl onen známí a křičel na mne.. "vítej, vítej příteli, děkuji ti, děkuji ti mnohokrát za to, co si pro mě udělal..." musel sem se začít lehce smát, ne smát se jemu, ale smát se radostí, všiml jsem si, že v tu dobu měl na své robě vyšitý znak, něco ve tvaru orla a pod ním napsáno "Beagle", zeptal jsem se ho na to a řekl mi, že se přidal ke společníkům, které potkával v trinsiku, nedaleko od trhu, párkrát se sešli v krčmě a poté se znali natolik dobře, že se stal jedním znich, bohužel hned poté dodal, že někteří členové umírají a nezbývá jich už tolik, aby mohli udržovat takové společenství v tak malém počtu, proto vytáhl z kapsy novou nášivku s nápisem LaG a mával s ní kolem mě. Chvíli po tom jsme si ještě povídali a pak se oba opět vydali zase svou cestou...
Po nějaké době jsem po Britanii slyšel nemilé zprávy a tak jsem se přez komunikační krystal snažil spojit s mím přítelem z cechu paladinů. Spojení se podařilo, ale možná by bylo lepší, kdyby se tak nestalo. Dozvěděl jsem se, co se děje. Onen mladík, tak nadějný svatý bojovník, se přidal ke společenství zvané Strangers, samozřejmě, byli to vzkutku dobří válečníci, jedni z mnoha nejlepších, bohužel měli i své temné ztránky, po nocích přepadávali města a karavany jako vrahové a neměli slitování, dokonce jsem se dozvěděl, že se snažil skrytý za očarovanou maskou, dostat k velice slušným členům Legie, jen aby je mohl okrádat... celý zklamaný touto zprávou, jsem náš rozhovor ukončil a odebral sem se ke spánku.
Dlouho, moc dlouho uplynulo od doby, kdy jsem se dozvěděl o mladíkovy, jenž jsem měl svým způsobem rád, ted už jsem na něj ani nevzpomínal a žil si dál svůj poklidný život. Jednoho rána mi někdo buší na dveře, nevrlý vztanu z postele a du otevřít... Za dveřmi stál bojovník ve zbroji s mečem připnutým u pasu a štítem na zádech, nejdřív jsem se trochu lekl a sápal se po svém meči, ale ozvalo se jen "klid, zustan v klidu můj příteli, nepoznáváš mě? už je to pár let co jsme se neviděli a mnohé se od té doby změnilo" zmohl jsem se jen na pár slov... "Vypadni ! Nejsi tu vítaný !". Muž sklopil hlavu.. "chápu tě, vím proč se zlobíš, ale dovol mi jednu věc, dovol mi očistit své jméno od všech těch zločinů, kterých jsem se dopustil, kdyby jsi se náhodou rozmyslel a tu šanci mi dal příteli, zde je můj komunikační krystal..." Vložil muži do ruky svitek, na kterém bylo napsáno "195-398-452", na prahu se otočil a odkráčel zklamaný do tmy.
"Tak a to by pro dnešek stačilo, děte už spát, je dost hodin a další příběh, vám řeknu zase někdy jindy."
Ricollast
(sry, sloh neni ma silna stranka)
/ve zkratce/ hral sem Ricollast, Tellgas, Regis, Arcimedes aktivně, hraju ted postavy vypsané víše
v realu je mi skoro 22, sem ze severních čech, hraju od poloviny osmé třídy a hraju celkem často
hlásim se jako člověk, ne jako herní postava
dungeony znám celkem dobře, pár sem jich už prošel
vaší guildu jsem si vybral, protože z toho seznamu DP guild, je nejpřijatelnější, navíc zde znám pár lidí
prohřešky eště :p :
28.06.2004 01:18 Don Seladon 065b07 - AFK Hiding. 1. prohřešek. Trest dle pravidel.
21.08.2004 15:11 Ricollast 065b07 - Nevhodné verbální projevy ve hře, příliš mnoho sprostých slov nebo urážky. 3200 polen. 2. prohřešek.
10.10.2006 19:16 Regis d23bfc - Je od nej nesmirne statecne, ze se priznava ke sve 4% orientaci, ale mel to udelat slusne. Nebyl by zablokovany a bez accountu.
08.04.2008 20:58 Ricollast c3946c Mamonstvo Namocen v kradezich domku. Delete a ban. + ucet lee2 *acarus*
jinak k těm postavam v minulosti.. hrál sem za plno cizích postav a logoval jich ještě víc, někde na str foru sem dělal výpis, ale tam mám ted ban a už si je fakt nepamatuju :p
zkopirovano z vir fora, nic moc se nezmenilo
|